Ткаченко йде у відставку через відібране у нього Держкіно, – ЗМІ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко буцім-то подає заяву на відставку через відокремлення від відомства Держкіно

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ткаченко йде у відставку через відібране…
Фото: Telegram Олександра Ткаченка

Міністр нібито ухвалив таке рішення після голосування Кабміну щодо Держкіно. 

Очільник Мінкульту подасть заяву завтра, 11 листопада, повідомляє "Українська правда" із посиланням на власні джерела, передає Depo.ua.

Зазначається, що відділення було для Ткаченка "останньою краплею", оскільки він був налаштований проти такого рішення.

"Міністр дізнався про результат постфактум, оскільки у цей час був у відрядженні в Парижі на 41 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО. Фактично, з подачі ОПУ Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики в сфері кіно", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що тепер Держкіно стане Міністерством кіно.

Нагадаємо, 1 листопада народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив про кадрові рішення, які нардепи від монобільшості ухвалили під час засідання фракції. 

3 листопада нардепи у Верховній Раді підтримали звільнення із займаних посад п'ятьох міністрів. Йдеться про Романа Абрамовського, Олексія Любченка, Олексія Резнікова, Олега Уруського та Андрія Тарана.

4 листопада Верховна Рада призначила: Олексія Резнікова – міністром оборони України, Ірину Верещук – віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Павла Рябікіна – міністром з питань стратегічних галузей промисловості, Юлію Свириденко – першим віце-прем'єр-міністром – міністром економіки.

Читайте також: "Нічого, переживуть": Чому міністрам Шмигаля не дають звітувати перед народом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme