Трамп шматував важливі документи й змивав їх в унітаз, – ЗМІ

У Білому домі вважають, що колишній президент США Дональд Трамп рвав важливі документи й змивав їх в унітаз

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Трамп шматував важливі документи й змива…
Фото: facebook.com/officialteamtrump

Співробітники Білого дому, доки Трамп був президентом, періодично виявляли пачки друкованого паперу, що засмічують унітаз, і вважали, що президент змивав шматочки паперу.

Про це йдеться в книзі "Confidence Man" ("Шахрай") журналістки The New York Times Меггі Хаберман, передає Depo.ua з посиланням на Axios.

Новина про змив документів в унітаз Білого дому з'явилася тоді, як Національний архів звернувся до Мін'юсту США вже при президентові Байдену з проханням вивчити, як Трамп поводився з документацією. ЗМІ стверджують, що колишній керівник держави часто рвав і викидав важливі папери, порушуючи закони про поводження з урядовими документами.

Зазначається, що представники Національного архіву виявили низку секретних матеріалів у приватній резиденції Трампа в Мар-а-Лаго, зокрема частину особистого листування екс-президента з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Додамо, що ще в 2018 році ЗМІ писали, що президент США Дональд Трамп звик рвати на дрібні шматочки документи, з якими закінчив роботу, а потім кидати їх в сміттєву корзину чи просто на підлогу. Про це розповідали колишні працівники канцелярії, які потім склеювали клаптики паперу. 

Згідно з Актом про президентські записи (Presidential Records Act), усі документи, до яких торкається президент США, повинні направлятися в Національний архів в цілях збереження історії.

Нагадаємо, у жовтні сам Трамп подав до суду на Конгрес через справу про захоплення Капітолію, напад на який було вчинено 6 січня 2021 року. Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники тодішнього президента Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Поліції вдалося очистити Капітолій від протестувальників. Після цього в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Під час сутичок загинули четверо протестувальників і один поліцейський. Понад 100 осіб були арештовані за підозрою в заворушеннях у будівлі Конгресу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme