Три версії загибелі Антона Полякова, пов'язані з метадоном

Експертиза виявила в крові Антона Полякова метадон та певну кількість етилового спирту. Поєднання цих речовин розглядають причину смерті нардепа. Багато чого тепер залежатиме від того, звідки Поляков взяв метадон

Валя Котик
Журналіст відділу «Життя», редактор відділу «Молодий укроп»

Якщо нардеп Антон Поляков дійсно вживав метадон з алкоголем, можна виділити три можливі версії його загибелі: самогубство, вбивство і випадок, йдеться в матеріалі Depo.ua.

Версія перша: самогубство

Наразі не відомо, чи був Антон Поляков системним наркоманом, який проходив метадонову терапію. Скоріш за все ні, інакше цю інформацію про скандального нардепа-викривача вже давно злили би журналістам. Проте якщо це так, або якщо він не був на терапії, а просто постійно вживав метадон як наркотик, Поляков стовідсотково знав про його дію у сполученні з алкоголем і міг свідомо прийняти його, запивши спиртним. Як відомо, він переживав особисту драму, до того ж нардепа були невдачі у Верховній Раді, і це могло спонукати Антона розпрощатися з життям.

Версія друга: вбивство

Якщо Поляков був не знайомий з метадоном, і в той вечір пив алкоголь, хтось, зацікавлений в смерті нардепа, міг пригостити його певною кількістю цього препарату, або підмішати його в їжу чи напій. А препарат купити на чорному ринку.  Ідеальне вбивство, яке буде дуже важко розкрити.

Третя версія: Полякова надурив його ділер

Можливо, Поляков час від часу вживав наркотичні речовини, або вирішив почати саме зараз, переживаючи важкі часи. Він купив метадон, не знаючи, що його категорично не можна поєднувати з алкоголем, або купив щось інше, а йому підсунули саме метадон.

Можуть бути, звісно, і інші версії, світ на цю темну справу має пролити слідство. Сподіваємося, воно буде прозорим та неупередженим. 

Читайте такожВбивця Антона Полякова: Що таке метадон 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що адвокат таксиста, у машині якого помер депутат Антон Поляков, заявив, що його підзахисного побили правоохоронці за неправдиві свідчення. Виявилось, водій не підбирав Полякова на зупинці – йому його підвезли на іншій машині. У попередніх свідченнях таксист збрехав, не розкривши ці факти. Юрист додав, що з боку поліцейських є й інші порушення. Зокрема, таксиста протримали у відділку майже добу, хоча згідно з законодавством мали не більше трьох годин. Крім того, від адвоката приховувалось, де допитують його підзахисного та коли його звільнять. Однак до поліції водій вирішив не позиватись.

Довідка: 8 жовтня вранці стало відомо про смерть народного депутата Антона Полякова. У поліції розповіли, що Полякову стало зле у таксі вночі, о 02:45. Для нього викликали "швидку", однак реанімаційні заходи виявились безуспішними. 

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що Полякова непритомним у таксі виявив наряд патрульної поліції, який зупинив авто за порушення правил дорожнього руху. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Досудове розслідування доручено слідчим СУ ГУ Нацполіції в м. Києві.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що причиною смерті Антона Полякова стала гостра коронарна недостатність та гостра ішемічна хвороба серця. За інформацією МВС, у крові Полякова виявили алкоголь та метадон. Саме поєднання спиртних напоїв та наркотичної речовини й могло викликати гостру коронарну недостатність, від якої помер нардеп.

Відомо також, що Поляков за кілька днів до смерті давав свідчення у НАБУ про підкуп парламентарів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme