Тролінг від Кіма про "Москву": Створимо надводний та підводний музеї

В Миколаївській області може з’явитися музей на базі недобудованого крейсера, аналогічного до "Москви"

Владислав Гірман
Оглядач відділу міжнародної політики "Ділової столиці"
Тролінг від Кіма про "Москву": Створимо…
Ракетний крейсер "Москва"

Про це очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів під час онлайн-брифінгу в медіацентрі "Україна", передає Depo.ua з посиланням на "Еспресо.TV".

"Це дуже показово, що це крейсер "Москва". Це один із крейсерів такого типу, побудований на заводі тоді ще 61-го Комунару (нині – Миколаївський суднобудівний завод. – Ред.) Там стоять двигуни, які росіяни хотіли купити в нас, ми їх їм 10 років не віддавали. Маю надію, що вони зараз відстануть від нас і наш крейсер такий самий, який стоїть недобудований, використовуватимемо як музей. Тобто є плани, що в нас буде надводний музей у Миколаївській області, і буде підводний музей, куди ми будемо відправляти дайверів", – сказав Кім.

Очільник ОВА також позитивно оцінив знищення російського ракетного крейсера, адже він був реальної загрозою для країни.

"Коли наші кораблі страждають – це погано, а коли страждають кораблі ворога, тим паче коли вони домінують у морі і використовують ці кораблі для обстрілу мирного населення та знищення інфраструктури, – звісно, я радію… Щонайменше на один засіб використання ракет у них стало менше, це дуже велика ціль. Я радий, що наші ракетні сили відпрацювали цю мішень і сподіваюся, відпрацюють і всі інші цілі, якщо вони загрожуватимуть нашій безпеці", – додав очільник Миколаївської ОВА.

Тим часом раніше в пресі з'явилася інформація про те, що невелику частину екіпажу "Москви" – 54 особи (з 510 + 600 десантників) — вночі врятувало турецьке судно. За даними ЗМІ Туреччини та Румунії, о 3 годині ночі крейсер затонув.

Нагадаємо, 13 квітня голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що флагман Чорноморського флоту Росії крейсер "Москва" спалахнув після влучення в нього української ракети "Нептун".

У той же час, Міноборони РФ підтвердило пошкодження крейсера внаслідок пожежі, яка спровокувала детонацію боєзапасу. Причини займання у Москві вирішили не називати.

Между тем, ранее в прессе появилась информация о том, что небольшую часть экипажа "Москвы" – 54 человека (из 510 + 600 десантников) - ночью спасло турецкое судно. По данным СМИ Турции и Румынии, в 3 часа ночи крейсер затонул.

Напомним, 13 апреля глава Одесской областной военной администрации Максим Марченко сообщил, что флагман Черноморского флота России крейсер "Москва" вспыхнул после попадания в него украинской ракеты "Нептун".

 

В то же время, Минобороны РФ подтвердило повреждение крейсера в результате пожара, который спровоцировал детонацию боезапаса. Причины возгорания в Москве решили не называть. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme