Це буде катастрофа, якщо Росія визнає ОРДЛО, – Шольц

Визнання Росією "ДНР" та "ЛНР" стане політичною катастрофою

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Це буде катастрофа, якщо Росія визнає ОР…
Фото: Офіс президента України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що визнання Росією ОРДЛО стане політичною катастрофою.

Про це Шольц заявив на прес-конференції за підсумками зустрічі в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Якщо парламент ухвалить те, що було запропоновано, і це стане реальністю, звичайно, це означатиме порушення Мінських домовленостей. Це означатиме, що процес перерветься, і це буде політичною катастрофою", – сказав Шольц.

Нагадаємо, сьогодні Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна. Раніше депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано. 14 лютого стало відомо, що провладна партія "Єдина Росія" внесла на розгляд Держдуми другий проект постанови про визнання "ДНР" і "ЛНР". При цьому профільний комітет законодавчого органу РФ підтримав обидва проекти постанов.

15 лютого Верховна Рада України підтримала проект постанови щодо звернення Ради до низки міжнародних організацій щодо спроби визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР".

Тим часом міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що у разі визнання ОРДЛО Росією Євросоюз повинен відреагувати новими санкціями.

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme