"Це расизм, антисемітизм. За це треба відповідати": Мустафа Джемілєв відреагував на антисемітське висловлювання директора Конча-Заспи

У комітеті ВР з питань прав людини і нацменшин готові вивчити причини образливих виразів з боку глави бази відпочинку Конча-Заспа Олександра Гурина на адресу орендаря будинку єврейської національності
 

Журналіст відділу новин
"Це расизм, антисемітизм. За це треба ві…

Для цього депутатам достатнього будь-якого повідомлення про цей інцидент, уточнив нардеп, член комітету Мустафа Джемілєв, повідомляють "Подробиці". 

За його словами засідання профільного комітету відбудеться у вересні.

Ексголова Меджлісу кримськотатарського народу різко засудив Гуріна за те, що той дозволив собі кинути фразу "ми вас не в Бабин Яр виселяємо" жителю селища Конча-Заспа, від якого чиновник вимагав дострокового розірвання договору оренди.

За даними ЗМІ, мова про 73-річному Юрія Гайсинському, який був народним депутатом I скликання, виступив ініціатором заборони комуністичної партії в Україні, а також обіймав посаду першого заступника Генерального прокурора, прокурора Києва і Київської області.

"Це расизм, антисемітизм. За це треба відповідати", - сказав Джемілєв, нагадавши, що за розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні передбачена кримінальна відповідальність (ст. КК 161) і покарання до 5 років позбавлення волі.

Джемілєв висловив надію на те, що глава Комітету ВР з питань прав людини і нацменшин (Дмитро Лубінець, - ред.) відреагує на те, що трапилося максимально швидко.

Нагадаємо, історію про антисемітський вислів Гуріна на адресу жителя орендного будинку в Конча-Заспі розповів юрист, що захищає інтереси  екс-чиновників, яких насильно намагаються відселити.

У список на виселення потрапили 20 орендарів із приблизно 200-от, що там нині проживають. В РНБО критерії вибору саме цих 20 людина не озвучували. Мешканці ж наполягають на тому, що не порушували умов оренди, і 10 з них вже подали позови до суду.

З'їхали з орендних будинків бази Конча-Заспа тільки троє, зокрема, і екс-Генеральний прокурор Святослав Піскун. Його Гурин звинувачував у крадіжці розеток, що виявилося наклепом з боку директора бази, адже розетки згодом таки знайшлися у будинку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme