Туреччина хоче прийняти Мінські переговори

Влада Туреччини хоче організувати переговори між Україною, Росією, представниками ОРДЛО та ОБСЄ

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Туреччина хоче прийняти Мінські перегово…
Фото: Pixabay

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина готова прийняти переговори Мінської групи у Стамбулі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми сказали, що якщо нам надійде запит про те, чи зможемо ми прийняти у себе, ми із задоволенням приймемо", – сказав Чавушоглу.

Він додав, що у зв'язку з тим, що "деякі сторони мають проблеми з Білоруссю", Туреччина готова прийняти та надати усіляку підтримку всім сторонам Мінського формату. Чавушоглу запевнив, що в цьому немає жодних проблем.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін згодився відвідати Туреччину на запрошення свого колеги Ердогана, але висунув умову. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що поїздка Путіна в Туреччину може відбутись як тільки дозволять епідеміологічна обстановка та графіки.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вже неодноразово пропонував своє посередництво у врегулюванні ситуації в Україні.

Президент України Володимир Зеленський також пропонував організувати зустріч із Путіним та просив президента США Джо Байдена організувати тристоронні переговори. Однак на Росії провести такі переговори не поспішають.

Нещодавно Туреччина вкотре наголосила США на готовності врегульовувати конфлікт в Україні. За словами офіційного представника турецького лідера Ібрагіма Калина, йдеться саме про дипломатичне врегулювання.

Крім того, Ердоган запросив президента України Володимира Зеленського та очільника РФ Володимира Путіна до Туреччини. Калин повідомив також, що Туреччина готова виступити в будь-якій ролі для "зниження напруженості" між Києвом і Москвою.

Читайте також: Посередник у переговорах з Росією: Чи принесе пропозиція Ердогана користь Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme