Туреччина розкритикувала Росію за визнання "незалежності" "Л-ДНР"

У Туреччині засудили рішення Росії про визнання "незалежності" "ЛНР" та "ДНР"

Редактор стрічки новин
Туреччина розкритикувала Росію за визнан…
Фото: T.C. Dışişleri Bakanlığı/Facebook

Туреччина вважає рішення Росії неприйнятним і заперечує його та РФ закликає поважати міжнародне право.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, передає Depo.ua.

"Рішення Російської Федерації про визнання так званих Донецької та Луганської республік є порушенням Мінських домовленостей, а також явним порушенням політичної єдності, суверенітету та територіальної цілісності України. Ми вважаємо це рішення Росії неприйнятним і заперечуємо його", – йдеться в документі.

В МЗС Туреччини наголосили, що ця держава залишається відданою збереженню політичної єдності та територіальної цілісності України, закликає всі сторони керуватися здоровим глуздом та повагою до міжнародного права.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Також нагадаємо, що раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що пропонуватиме своєму російському колезі Володимиру Путіну провести в Анкарі чи Стамбулі тристоронню зустріч із ним і главою України Володимиром Зеленським. Також у Туреччині заявляли, що заяви про можливість нападу Росії на Україну перебільшені. Нещодавно у Туреччині заявили, буцімто Росія не планує напад на Україну з Білорусі. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу уточнив, що про таку ситуацію із планами РФ щодо України повідомили джерела в Мінську.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme