UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Туреччині заявили, буцімто Росія не планує напад на Україну з Білорусі

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив про буцімто відсутність у Росії планів вторгнення в Україну з боку Білорусі

Журналіст відділу новин

Чавушоглу уточнив, що про таку ситуацію із планами РФ щодо України повідомили джерела в Мінську.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Hurriyet.

"Білоруські джерела заперечують інформацію про те, що вторгнення (РФ, – ред.) в Україну планується з території Білорусі", – цитує видання слова Чавушоглу.

Зазначається, що Туреччина попередила своїх громадян в Україні (особливо у східних регіонах) про можливу ескалацію конфлікту.

Чавушоглу уточнив, що нині на українській території проживає близько 25 тисяч турків. Він додав, що їм було рекомендовано стежити за повідомленнями дипломатичного відомства. За умови погіршення ситуації в Україні буде організована їхня евакуація.

"Ми повинні бути готові, але ми не в паніці", – наголосив Чавушоглу.

Він додав, що планує найближчим часом зв'язатися з главами МЗС України та Росії Дмитром Кулебою і Сергієм Лавровим. Планується обговорити ситуацію на українсько-російському кордоні.

"Сьогодні ми провели переговори з міністром закордонних справ Білорусі, ми продовжимо наші контакти", – підсумував Чавушоглу.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що сенатор Джеймс Ленкфорд вніс до Сенату США законопроект щодо відповідальності Білорусі за агресію проти України. Він має на меті утримати Білорусь від надання дозволу Росії використовувати свою територію для вторгнення в Україну.

Довідка: Німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати.

За їхніми словами, Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами. Крім того, на території нашої держави розгорнули Сили тероборони, які озброїли протитанковими та зенітно-ракетними комплексами. Отже, підрозділи ЗСУ готові дати відсіч ворогові.

Президент Володимир Зеленський також запевнив громадян, що Україна готова до можливого вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme