UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Давайте нам цю інформацію": Зеленський заявив про брак 100%-х даних щодо вторгнення РФ

Президент Володимир Зеленський повідомив, що ризик вторгнення Росії в Україну існує, проте інформаційний простір перенасичений нині "повномасштабною війною"

Журналіст відділу новин
"Давайте нам цю інформацію": Зеленський…
Фото: Скріншот

Так Зеленський відповів на запитання іноземних журналістів щодо ймовірного вторгнення РФ в Україну під час брифінгу на Херсонщині.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

Зеленський зазначив, що влада працює в "щоденному режимі" і вдячна всім за допомогу.

"Зокрема, розвідкам інших країн", – уточнив він.

Водночас він зауважив, що ми, як держава, маємо розраховувати, перш за все, на себе.

"Ми маємо бути готовим у будь-який день. Я вважаю, що на сьогодні в інформаційному просторі забагато інформації щодо "глибокої повномасштабної війни" з боку РФ. Навіть вже кажуть про "відповідні дати". Ми розуміємо що ризики є. І якщо є у когось додаткова інформація щодо "100-відсоткового вторгнення", починаючи з 16 лютого в Україну, давайте нам цю інформацію", – наголосив Зеленський.

Він додав, що українська сторона бере до уваги інформацію всіх іноземних спецслужб, зокрема і США.

"Ми отримуємо інформацію з багатьох джерел, і від української розвідки також. І я не вважаю українську розвідку гіршою за інші", – заявив президент.

Крім того, він повідомив, що щоденно спілкується з керівництвом різних країн, оскільки вважає, що дипломатичний шлях – єдиний щодо деескалації та деокупації.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати.

За їхніми словами, Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами. Крім того, на території нашої держави розгорнули Сили тероборони, які озброїли протитанковими та зенітно-ракетними комплексами. Отже, підрозділи ЗСУ готові дати відсіч ворогові.

Президент Володимир Зеленський також запевнив громадян, що Україна готова до можливого вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme