Зеленський про можливе вторгнення Росії 16 лютого: Маємо бути готові у будь-який день

Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна готова до можливого вторгнення Росії

Редактор стрічки новин
Зеленський про можливе вторгнення Росії…
Скріншот

Водночас український президент наголосив, що наразі невідомо чи буде це вторгнення 16 лютого, як про це пишуть ЗМІ, і чи буде воно взагалі.

Про це Зеленський сказав під час брифінгу в рамках свого візиту на Херсонщину, передає Depo.ua.

"Ми повинні розраховувати у першу чергу на себе, на своїх військових і своїх громадян. Ми повинні бути готовими у будь-який день. На сьогодні в інформаційному просторі забагато інформації щодо глибокого повномасштабної війни з боку РФ. Навіть уже кажуть відповідні дані. Ми розуміємо всі ризики, ми розуміємо, що ризики є", – сказав український президент.

Зеленський зазначив, що наразі немає доказів того, що вторгнення російських військ до України почнеться 16 лютого.

Він наголосив, що всі українські відомства працюють в щоденному режимі та отримують інформацію від нашої розвідки.

"Ми вдячні за допомогу розвідкам інших держав. Також працюємо і на дипломатичному рівні, спілкуємося з лідерами різних країн, різного рівня. Вважає, що дипломатія – це єдиний шлях до деескалації та деокупації", – зазначив Зеленський.

У відповідь на запитання іноземного журналіста про те, чи згодна українська влада з трактуванням США даних розвідки щодо можливого вторгнення, Зеленський наголосив, що Україна аналізує різну інформацію, а наша розвідка працює не гірше західної.

"Я не кажу, що ми згодні чи не згодні з якоюсь інформацією про майбутню подію, яка не відбулася. Ми аналізуємо різну інформацію. У нас також є розвідники. І я не вважаю, що наша українська розвідка працює гірше за західну", – сказав президент.

За його словами, Україна розраховує на свої сили.

"Ми з вами розуміємо, що "сюрпризи" такі можуть бути у будь-який момент. Такі речі можуть бути без попереджень. Готові до будь-яких кроків з будь-якої сторони та з будь-яких кордонів", – заявив він.

Нагадаємо, раніше у МЗС України виступили з заявою щодо інформації про можливе вторгнення Росії на нашу територію. У відомстві наголосили, що Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України, а українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії. Також в українському дипломатичному відомстві наголосили, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого.  

У ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які отримала американська розвідка. Розвідка США повідомляє, що на Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme