У 17 регіонах України – "червоні" показники госпіталізації COVID-хворих

Міністерство охорони здоров'я оновило інформацію про епідемічні показники в регіонах України  

Редактор стрічки новин
У 17 регіонах України – "червоні" показн…
Фото: Чернівецька ОДА

Станом на 21 жовтня тільки 5 областей України відповідають показникам "жовтої" зони карантину.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МОЗ.

За даними МОЗ, в Україні в цілому перевищено рівень захворюваності - при нормі не більш як 75 випадків на 100 тис. населення цей показник зараз становить 536. Найвищий рівень захворюваності в Луганській (1038), Херсонській (960) та Сумській (927) областях.

Також в Україні в цілому зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування – за норми менше 4% для "зеленої" зони в країні цей показник становить 16,9%. А в дев'яти областях зафіксовано "червоний" рівень за виявленням нових випадків інфікування – понад 20%.

Перевищено і загальний по Україні рівень госпіталізації пацієнтів із COVID-19 – 75,9 на 100 тис. населення при нормі не більш як 60 осіб на 100 тис. населення. Цей показник перевищено в Києві та 16 областях. Найгірша ситуація з госпіталізацією COVID-пацієнтів у Херсонській (128,9 на 100 тис. населення).

Також в Україні зайнято 63,7% лікарняних ліжок з киснем за норми не більш як 65%. Цей показник перевищено у восьми областях. Найгірша ситуація у Донецькій області – 88,7%.

За даними МОЗ, показники в п'яти областях відповідають "червоній" зоні карантину, в Києві та 14 областях – "помаранчевій", у п'яти – "жовтій".

Епідзонування України 21 жовтня 2021

За минулу добу в Україні зафіксували 22 415 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 та 546 летальних випадків. Це найбільші показники добового приросту кількості хворих та смертей від початку епідемії в нашій країні. 

Нагадаємо, з 15 жовтня "червону" зону ввели на Херсонщині, а з 18 жовтня карантин посилили у Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій та Херсонській областях. Однак в інших регіонах ситуація з коронавірусом також погіршується. Тому у Міністерстві охорони здоров'я не виключають, що вже скоро у низці областей можуть увести "червону" зону карантину

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що сім областей України під загрозою потрапляння до "червоної" зони

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme