У 50-ти українських вишах введуть ІТ-курс

Протягом 2022 року в понад 50 українських університетах запровадять освітню програму з IT-підприємництва 

Журналіст стрічки новин

У понад 50 українських університетах протягом наступного року буде впроваджено навчальний курс "Створення і розвиток IT-продуктів" — освітню програму з IT-підприємництва для студентів державних закладів вищої освіти.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

Це – перший етап масштабної освітньої ініціативи, яку розробили громадській організації.

Основ продуктового IT навчать 60 000 українських студентів протягом наступних п'яти років. За приблизними підрахунками, одна людина в продуктовому IT генерує в 76 разів більше доходу, ніж середньостатистична працезайнята особа в Україні. Навіть якщо 1% студентів, які опанують курс, почнуть кар'єру в продуктових компаніях або заснують власний стартап, це згенерує мільярди гривень в економіку через додаткову вартість цифрових продуктів.

"Зʼявляються нові компанії, масштабуються наявні — це хороші тенденції. До того ж Мінцифри створює додаткові стимули від держави, щоб збільшити частку IT у ВВП країни до 10%. Незабаром ми запускаємо проект Дія Сity та Фонд Фондів. Але в таких умовах темпи та якість підготовки ІТ-спеціалістів не задовольняють попит. Разом із МОН ми вже працюємо над реформою IT-освіти та вдячні всьому соціально відповідальному IT-бізнесу, який співпрацює з нами заради спільної мети", — сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Пропонуватимуть пройти навчальну програму студентам других-третіх курсів — технічних і нетехнічних спеціальностей. Вона має надихнути молодь, дати уявлення про те, як функціонує IT-бізнес, та підготувати компетентні кадри для українського IT-ринку. Студентам запропонують практичні заняття, лекції, microlearning-блоки, бізнес-симуляції, роботу над реальними кейсами компаній. Найкращі студенти отримають менторську підтримку від провідних фахівців продуктового IT.

На пілотному етапі до курсу отримають доступ студенти:

  • Київського національного економічного університету
     
  • Національного авіаційного університету
     
  • Київського національного університету будівництва і архітектури
     
  • Національного університету "Чернігівська політехніка"
     
  • Одеської юридичної академії та факультету інформатики (ФІОТ)
     
  • Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського.

З вересня 2022 року курс планують розширити на понад 50 закладів вищої освіти по всій країні. Допомагати з онлайн-адаптацією курсу буде студія онлайн-освіти EdEra.

Нагадаємо, нещодавно проект харківських винахідників виборов "золото" серед університетських стартапів світу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme