UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білому домі заявили, що Путін поки не вирішив, чи нападати на Україну

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що російський президент Володимир Путін поки що не ухвалив рішення про вторгнення в Україну

Журналіст відділу новин

Салліван також сказав, що Путін зібрав десятки тисяч військових на кордоні з Україною – про це свідчить остання оцінка уряду США.

Про це пише Depo.ua із посиланням на заяву Саллівана.

"Поточна оцінка уряду США полягає в тому, що він (Путін, – ред.) ще не ухвалив рішення (про вторгнення в Україну, – ред.), тому з минулого тижня щодо цього немає змін", – повідомив він.

За словами радника, російська влада серйозно розглядає сценарій вторгнення в Україну і на цьому тлі проводить військові навчання.

При цьому Салліван висловив готовність США до діалогу з Москвою щодо її вимог безпеки, але із висловленням власних пропозицій і занепокоєнь.

Нагадаємо, згідно з останніми даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальйонно-тактичних груп.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, українські військові зміцнюють напрями з найбільшими ризиками, а розвідка аналізує всі сценарії, включно з найгіршими. Він додав, що вірогідність масштабної ескалації з боку Росії існує. При цьому найбільш вірогідним часом досягнення готовності до ескалації буде кінець січня 2022 року.

При цьому Україна найбільш зацікавлена в політично-дипломатичному сценарії врегулювання ситуації, хоча й дасть відсіч у разі потреби.

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Крім того, ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme