У Білорусі дівчину оштрафували за біло-червоне волосся на майже $1000

У Білорусі суд ухвалив штраф у розмірі майже тисяча доларів для дівчини, яка пофарбувала своє волосся у білий та червоний кольори

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Білорусі дівчину оштрафували за біло-ч…
Фото: Pixabay

Мешканку Мінська затримали вчора, 9 вересня, працівники поліції Білорусі. Їм не сподобався біло-червоний колір волосся дівчини.

Вікторію Левіну відвезли до Фрунзенського РУВС, де склали протокол, повідомляє Depo.ua із посиланням на правозахисний центр "Вясна".

Зазначається, що того ж дня дівчину судили у суді Фрунзенського району. 

Сама дівчина розповіла, що пофарбувала своє волосся майже півроку тому. Спочатку вони були білі, а потім мешканка Мінська додала декілька червоних прядок. Станом на зараз, у неї відросло коріння чорного кольору, тому тепер волосся насправді "чорно-біло-червоне".

"Суддя Наталія Бугук попросила Левіну повернутися по скайпу і показати, як виглядає колір волосся. Суддя зазначила, що у неї "дуже цікава та оригінальна зачіска", і визнала Вікторію винною у пікетуванні", – йдеться у повідомленні.

Дівчину оштрафували на 2320 білоруських рублів (майже 1000 доларів).

У Білорусі дівчину оштрафували за біло-червоне волосся на майже $1000

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Мінську чоловік викликав міліцію до власної квартири, щоб вони "вплинули" на його дочку, яка вивісила на балконі біло-червоно-білі штори на підтримку протестів.

У квітні 2021 року у Мінську затримали людину за біло-червону коробку з-під телевізора на балконі.

Додамо, що у вересні 2020 року у Мінську масово затримували людей з історичними прапорами Білорусі – біло-червоно-білими.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme