У Білорусі хочуть ввести покарання за заклики до санкцій

У Палаті представників білоруського парламенту внесли законопроект про введення покарання за заклики до санкцій проти режиму де-факто президента Олександра Лукашенка

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Білорусі хочуть ввести покарання за за…
Фото: Белта

Таким чином хочуть притягнути до відповідальності громадян Білорусі, які закликають застосовувати санкції проти країни та чиновників.

Окрім цього законопроект передбачає відповідальність за заклики щодо компаній та організацій, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу нижньої палати парламенту Білорусі.

Зазначається, що порушників буде очікувати кримінальна відповідальність. Наприклад, за заклики до санкцій передбачається до 10 років за ґратами.

Водночас, за заклики до захоплення влади передбачається покарання у виді позбавлення волі до шести років. При цьому, якщо заклики до захоплення влади чи введення санкцій проти Білорусі відбувалися із застосуванням ЗМІ, покарання зростає до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко пропонує змінити Конституцію країни, заборонивши представникам опозиції приходити до влади. За його словами, референдум за оновлену версію Конституції мають провести вже у лютому 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme