UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білорусі повідомили про госпіталізацію близько 100 мігрантів

Близько ста мігрантів було госпіталізовано з логістичного центру "Брузги" на білорусько-польському кордоні, зокрема з тяжкою формою коронавірусу
 

Журналіст відділу новин
У Білорусі повідомили про госпіталізацію…
Фото: ЕРА

Начальник Головного управління охорони здоров'я Гродненського облвиконкому Людмила Кеда під час зустрічі з делегацією ВООЗ у центрі "Брузги" заявила, що хворих мігрантів вивозять в Гродно.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Ми возимо пацієнтів у Гродно. Основні клініки – це лікарня швидкої медичної допомоги та університетська клініка. Дітей відправляємо до дитячої клінічної лікарні, вагітних – до перинатального центру. На сьогоднішній день відвезли близько 100 осіб", – цитують Людмилу Кеду російські видання.

Серед основних причин госпіталізації Кеда виділила пневмонію, захворювання легень, шлунково-кишкового тракту, травми, отримані на кордоні.

"Частину людей відвезли з переохолодженням і простудними захворюваннями, у тому числі й пневмонією. Є один пацієнт у тяжкому стані з пневмонією, викликаною коронавірусом", – додала лікар.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

17 листопада нелегальні мігранти звели новий табір біля білорусько-польського кордону неподалік КПП "Брузгі".

18 листопада у лісі на білорусько-польському кордоні померла однорічна дитина, чиїми батьками виявилось подружжя з Сирії.

21 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив про готовність уряду оплатити повернення нелегальних мігрантів з кордонів Білорусі до країн походження.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme