Нелегальні мігранти звели новий табір неподалік КПП "Брузгі" (ВІДЕО)

Нелегальні мігранти звели новий табір біля білорусько-польського кордону неподалік КПП "Брузгі"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нелегальні мігранти звели новий табір не…
Скріншот

Загальна кількість біженців у районі кордону становить близько 1000 осіб.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу прикордонної служби Польщі.

Зазначається, що група мігрантів все ще перебуває у попередньому таборі, в той час як іншу білоруські силовики вивезли.

"З білоруської сторони на прикордонному переході до "Брузг" бродить група іноземців – це новий табір. У старого, за кількасот метрів, ще є люди. Загалом в області близько 1000 іноземців, решту забрали білоруські служби", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що на білорусько-польському кордоні перебувають понад дві тисячі нелегальних мігрантів із Близького Сходу. Їхня кількість же може збільшитись.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme