У Білорусі українця судитимуть за участь у протестах (ФОТО)

У Білорусі справу громадянина України, якого звинувачують в участі у протестах 2020 року, передали прокурору для направлення до суду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Білорусі українця судитимуть за участь…
Фото: Слідчий комітет Білорусі

Слідчий комітет завершив розслідування кримінальної справи щодо 32-річного українця. Чоловік, за версією слідства, брав активну участь в акціях протесту у Мінську в серпні та вересні 2020 року.

Українця звинувачують у непокорі силовикам, порушенні громадського порядку та псуванні майна, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Слідчого комітету Білорусі.

За даними відомства, чоловік наніс написи на фасади щонайменше 27 будівель, чим завдав збитків на суму понад 2 тисячі Білоруських рублів (понад 20 тисяч гривень, – ред.).

Окрім цього, силовики стверджують, що українець був організатором правопорушень. Буцімто саме він знайшов та виготовив "знаряддя і засоби для скоєння злочину", серед яких – аерозольна фарба в балончиках, кисті, рукавички, розчинник і трафарети.

Відомо, що зараз громадянин України перебуває у СІЗО. За вчинені правопорушення чоловік може провести за ґратами до трьох років.

У Білорусі українця судитимуть за участь у протестах (ФОТО)

докази вини українця у білорусі

Фото: Слідчий комітет Білорусі

Нагадаємо, 3 липня в білоруському місті Столин силовики затримали ще одного громадянина України – Павла Рабешка, а в його помешканні провели обшук. У затриманого чоловіка вилучили телефон та відвезли його до КДД міста Пінська. 

Згодом стало відомо, що Рабешка відпустили на свободу вже наступного дня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme