У BioNTech заявили, що наступного року може знадобитися нова COVID-вакцина

Генеральний директор та співзасновник німецької фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін повідомив, що нині необхідності у виробництві нових вакцин від коронавірусу немає

Журналіст відділу новин
У BioNTech заявили, що наступного року м…
Фото: Рixabay

Водночас уже в 2022 році нові препарати від коронавірусу світу можуть знадобитися.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Financial Times.

"Цього року жодної необхідності у нових вакцинах (від коронавірусу, – ред.) немає. Однак до середини наступного року ситуація може змінитися", – наголосив Шахін.

Очільник BioNTech нагадав, що циркулюючі зараз у світі штами коронавірусу (включно із "Дельтою"), більш заразні, ніж його початковий варіант. Водночас, за його словами, вони відрізняються від нього не так сильно, щоб це істотно позначалося на ефективності застосовуваних вакцин.

Він зауважив водночас, що існує висока ймовірність того, що штами, які зможуть "обманювати" імунітет, з'являться в майбутньому. Через це може з'явитися необхідність розробки нових препаратів.

"Цей вірус із нами надовго. І він продовжить адаптуватися до існуючих умов. У нас немає причин вважати, що імунній системі буде легше впоратися з коронавірусом наступного покоління, ніж з нинішнім. Еволюція вірусу відбувається, і цей процес тільки почався", – підсумував Шахін.

Нагадаємо, раніше у МОЗ затвердили остаточний перелік професій з обов'язковою COVID-вакцинацією. Там чітко вказано, працівники якої професії мають обов'язково отримати щеплення проти коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme