У Британії б'ють на сполох: Не вистачатиме вчителів на тлі COVID-пандемії

Школи Великої Британії на тлі поширення штаму коронавірусу "Омікрон" можуть наступного року відчути брак кадрів

Журналіст відділу новин
У Британії б'ють на сполох: Не вистачати…
Фото: Рixabay

Заяву про ймовірну нестачу вчителів на тлі COVID-пандемії у Британії зробило Міністерство освіти країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Sky News.

З огляду на таку перспективу міністр освіти Британії Надхім Захаві звернувся до вчителів, які вийшли на пенсію, а також до людей, які змінили професію.

Урядовці просять їх "тимчасово допомогти заповнити прогалини" в нестачі персоналу в школах, щоб діти могли продовжити очне навчання.

Зазначається, що прогноз щодо браку кадрів було зроблено на тлі швидкого поширення COVID-штаму "Омікрон". Це, на думку експертів, може призвести до того, що більша частина вчителів будуть змушені ізолюватися через хворобу.

"Хоча 99,9% шкіл постійно були відкриті в цьому семестрі, зі збільшенням кількості випадків "Омікрону", ми повинні переконатися, що в школах і коледжах є вчителі, щоб вони могли залишатися відкритими для очного навчання", – наголосив Захаві.

Крім того, він закликав усіх бажаючих почати процес оформлення в школи вже зараз (щоб необхідні перевірки були завершені до січня 2022 року).

Уточнюється, що навіть робота один день на тиждень стане корисною на тлі пандемії.

"Кожен, хто думає, що може допомогти, повинен почати процес оформлення прямо зараз на веб-сайті Get Into Teaching, щоб отримати схвалення", – підсумував Захаві.

Нагадаємо, дещо раніше вчені виявили, що штам "Омікрон" розмножується у бронхах у 70 разів швидше за "Дельту. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що ситуація з поширенням у світі нового штаму коронавірусу "Омікрон" є дуже серйозною.

Країни G7 навіть назвали новий штам коронавірусу "Омікрон" найбільшою загрозою для поточної глобальної системи охорони здоров'я. Ініціатором заяви щодо "Омікрону" виступила саме Велика Британія. Вона й організувала зустріч міністрів охорони здоров'я "Великої сімки".

18 грудня стало відомо, що Британія оголосила надзвичайну ситуацію через "Омікрон".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme