У Британії через Brexit доведеться забити і викинути туші 120 тис. свиней: У чому причина

Через зміну в'їзних правил після виходу Великої Британії із Євросоюзу на території Об'єднаного Королівства не вистачає м'ясників

Журналіст відділу новин
У Британії через Brexit доведеться забит…
Фото: Pixabay

Через посилення міграційних обмежень у Великій Британії щодо робітників із країн ЄС після Brexit на британських фермах склалася катастрофічна ситуація.

Відсутність великої кількості м'ясників призвела до того, що на фермах закінчується місце для утримання тварин, яких уже мали забити на м'ясо, передає Depo.ua із посиланням на Sky News.

Представниця Національної асоціації свиней Ліззі Вілсон уже заявила, що у випадку, якщо ситуація із м'ясниками в країні не покращиться, фермерам доведеться просто забити близько 120 тис. уже готових до переробки свиней, а їхні туші просто викинути.

"Це наш єдиний варіант зараз", – пояснила Вілсон.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Британії стався справжній бензиновий колапс, також пов'язаний із кадровими питаннями.

Через нестачу водіїв бензовозів та нафтових танкерів у країні почався дефіцит пального, а наявні об'єми були розкуплені водіями. Причиною нестачі також стали візові проблеми із найманням працівників з Євросоюзу.

До того ж, наслідки Brexit позначилися не тільки на свинях. У лютому у Британії було заявлено про можливість знищення 15 мільйонів італійських бджіл, які не можуть бути доставлені замовнику через нові закони, що вступили в силу після остаточного виходу країни з ЄС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme