У Чехії розслідують витік секретної інформації, підозрюють оточення Земана, – ЗМІ

Поліція і Служба державної безпеки та інформації Чехії розслідують "злив" секретної інформації з адміністрації президента  

Редактор стрічки новин
У Чехії розслідують витік секретної інфо…
Фото: Miloš Zeman / Facebook

Правоохоронці підозрюють у причетності до витоку секретної інформації людей оточення президента Мілоша Земана.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на чеське видання Denik N.

За інформацією джерел видання, розслідування щодо витоку інформації розпочалося ще до госпіталізації Земана і триває уже декілька тижнів. Про яку саме інформацію йдеться, видання не уточнює, але відомо, що вона надійшла від Служби держбезпеки.

Також відомо, що у рамках розслідування, чеська контррозвідка хоче допитати керівника президентського офісу Вратіслава Минаржа, який, за даними чеських ЗМІ, потрапив до скандалу з можливою підробкою підпису госпіталізованого президента.

Нагадаємо, нещодавно лікарі заявили про недієздатність Мілоша Земана. Одразу після цього у парламенті почали обговорювати процедуру позбавлення президента його повноважень. 

19 жовтня комісія Сенату Чехії ухвалила постанову, в якій йдеться про необхідність позбавити чинного президента країни Мілоша Земана його повноважень

Довідка: Президент Чехії Мілош Земан відомий своєю проросійською риторикою і симпатією до президента РФ Володимира Путіна. У жовтні 2017 року чеський лідер виявився в центрі скандалу, назвавши силове захоплення Росією Криму "завершеним справою" і запропонувавши "вирішити питання" за допомогою виплат компенсацій Україні.

Кількома тижнями раніше у Земана різко погіршилося здоров'я. Політики опинився у реанімації під опікою медиків. 

Читайте також: Остання надія Москви: Чи зможе Земан з реанімації зупинити зміну влади в Чехії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme