У Чехії заочно засудили чоловіка, який воював за бойовиків на Донбасі

Міський суд Праги засудив 44-річного чеха Мартіна Сукупа, який воював на боці російсько-окупаційних сил на Донбасі проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Чехії заочно засудили чоловіка, який в…
Фото: Pixabay

Чоловіка засудили до 21 року позбавлення волі заочно, оскільки він так і не повернувся до Чехії.

Про це повідомив посол України у Чехії Євген Перебийніс, пише Depo.ua.

Зазначається, що злочин класифікували традиційно для подібних справ – вчинення терористичного акту в складі організованого терористичного угрупування "ДНР".

"На жаль, вирок поки що заочний, бо ця особа все ще переховується на окупованих Росією територіях. Обидві сторони ще можуть подати апеляцію до Верховного суду, але сподіваюся, що з огляду на неспростовні докази, а також те, що суддя, у порівнянні з тим, чого вимагав прокурор, навіть збільшив вирок на рік, перегляду у бік зменшення не відбудеться", – наголосив посол.

Перебийніс додав, що за наявною інформацією Сукуп командував танкову роту під час боїв у Дебальцевому та Іловайську. 

"Судячи з усього, на його руках кров багатьох українських захисників. Дуже сподіваюся, що правосуддя – в його будь-якому вигляді – так чи інакше цього любителя "руского міра" наздожене", – резюмував він.

У Чехії заочно засудили чоловіка, який воював за бойовиків на Донбасі

Нагадаємо, раніше стало відомо, що чеський суд заарештував затриманого в Празі за запитом України росіянина Олександра Франчетті. Адвокати росіянина уже заявили про те, що будуть оскаржувати це рішення. 

Читайте також: Феномен Чехії: Як країна з дружньою до Путіна владою примудряється кидати за грати найбільше бойовиків "Л-ДНР"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme