У Держказначействі розповіли, скільки грошей залишилося у скарбниці станом на жовтень

У Державній казначейській службі повідомили, скільки грошей залишилося на єдиному рахунку станом на 1 жовтня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Держказначействі розповіли, скільки гр…
Фото: Pixavay

Станом на початок жовтня на єдиному рахунку залишилося 42,141 мільярда гривень, при тому, що дохід держбюджету України в серпні 2021 року склав 142 мільярди.

Поточний залишок перевищує показник за початок жовтня 2020 року майже у два рази, повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Держказначейства.

Водночас нинішній показник на 15,4 мільярда гривень менше, аніж показник у вересні. Тоді на єдиному рахунку перебували 57,493 мільярда гривень.

Нагадаємо, 15 вересня Кабмін затвердив Бюджет-2022. Презентував його в межах засідання Кабміну міністр фінансів Сергій Марченко.

Дещо згодом законопроект про державний бюджет зареєстрували у Верховній Раді.

16 вересня голова фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що презентований Кабінетом міністрів проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік не зможе повноцінно "працювати" без ухвалення законопроекту про підвищення податків.

21 його презентували у Верховній Раді. Нардепи від різних фракцій та груп розкритикували документ. Недофінансування важливих галузей стало головним зауваженням до Держбюджету-2022. Також нардепів обурило, що незрозуміло, де уряд буде брати гроші.

Читайте також: Проект бюджету-2022: Зрада чи перемога

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme