У Держстаті визнали: Інвестиції в Україну залишилися на рівні "ковідного" 2020 року

Державна служба статистики повідомила, що капітальні інвестиції в економіку України за січень-червень 2021 року залишилися на рівні попереднього року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Держстаті визнали: Інвестиції в Україн…
Фото: Pixabay

За цей період інвестиції склали 191,1 мільярда гривень. Такий показник всього на 4,2% більше за аналогічний період попереднього року, коли в Україні була пандемія коронавірусу.

Найбільше зростання інвестицій в Україну було зафіксоване в "охороні Здоров'я та наданні соціальної допомоги" (+147,4%), повідомляє Depo.ua із посиланням на Держстат.

Також зростання у службі зафіксували на транспорті та поштовій діяльності (+41,3%), в сільському господарстві (+19,3%), у промисловості (+0,9%) та торгівлі (+1,0%).

Водночас, найбільше падіння інвестицій протягом січня-червня зафіксовано у сфері "мистецтво, спорт, розваги та відпочинок" (-37,8%). Окрім цього, скоротилися інвестиції в освіту (-30,2%), в держуправління (-2,6%), та в наукову діяльність (-1,4%). Впали інвестиції у фінансування та страхову діяльність (-32%), в галузь "інформація та телекомунікації" (-17,1%), та в будівництві (-5,9%).

У Держстаті визнали: Інвестиції в Україну залишилися на рівні "ковідного" 2020 року

Нагадаємо, дещо раніше президентка Естонії Керсті Кальюлайд порадила співвітчизникам торгувати з Україною, але не інвестувати в неї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme