У "Дії" з'явилися три нові COVID-сертифікати: Для кого та як отримати

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що на порталі "Дія" з'явилася можливість згенерувати три нові COVID-сертифікати

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "Дії" з'явилися три нові COVID-сертифі…
Фото: "Дія"

Йдеться про сертифікати про одужання від коронавірусу, результат ПЛР-тесту і для дітей від 12 років.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінцифри.

"Згенерувати сертифікат дуже легко та зручно, оскільки в жовтні Уряд спростив отримання COVID-сертифікатів. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема й Дія.Підпис, для якого було треба підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо згоди користувача", – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб згенерувати один з сертифікатів потрібно:

  • авторизуватися на порталі "Дія";

  • обрати розділ "Послуги" — "Здоров’я" та потрібний тип сертифіката: "COVID-сертифікат про негативний ПЛР-тест" чи "Сертифікат про одужання від COVID-19";

  • дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у "Дію".

"Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі "Здоров’я" — "COVID-сертифікат про вакцинацію". З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися на порталі через BankID, якщо вже мають банківську картку. А якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки", – додали у відомстві.

Зауважимо, раніше стало відомо, що українцям після введення третьої дози вакцини від коронавірусу хочуть видавати в "Дії" нові сертифікати. Поки що це питання опрацьовується, однак у Мінцифри вже готуються запуску проекту із запровадження третьої дози вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, які COVID-вакцини не підходять для бустерної дози.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme