У "ДНР" і "ЛНР" ратифікацію договору з Росією можуть розглянути вже найближчими годинами

Так звані "парламенти" визнаних президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним "ДНР" і "ЛНР" можуть розглянути питання щодо ратифікації "договору про дружбу та співпрацю" вже сьогодні, 22 лютого

Журналіст відділу новин
У "ДНР" і "ЛНР" ратифікацію договору з Р…
Фото: Рixabay

У "ДНР", наприклад, уже заплановане "надзвичайне пленарне засідання весняної сесії 2022 року Народної Ради Донецької Народної Республіки ІІ скликання".

Про це повідомляє Depo.ua.

"На порядку денному розгляд історичного законопроекту – ратифікація Договору про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між Російською Федерацією та Донецькою Народною Республікою", – зауважили у прес-службі "парламенту ДНР".

Згідно з інформацією росЗМІ, в "ЛНР" також планують розглянути це питання вже найближчим часом.

Крім того, сьогодні, 22 лютого, питання про ратифікацію договорів із "Л-ДНР" розглянуть і депутати Держдуми Росії.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Згодом стало відомо, що указ Путіна щодо "Л-ДНР" майже ідентичний указу про визнання Південної Осетії. Представник України в ООН повідомив також, що Організація "хвора" – постраждала від "вірусу, який поширює Кремль".

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme