У "ДНР" стріляли в "суддю", який влаштував судилище над іноземними захисниками України

В окупованому Вуглегірську Донецької області невідомий вистрелив в Олександра Нікуліна — так званого суддю "апеляційної палати верховного суду "ДНР"", який "засудив" полонених іноземних захисників України до страти

Журналіст відділу новин
У "ДНР" стріляли в "суддю", який влаштув…
Так званий суддя «апеляційної палати верховного суду "ДНР"» Олександр Нікулін

Про це повідомила окупаційна адміністрація самопроголошеної "ДНР", передає Depo.ua.

Напад на Нікуліна стався ввечері 4 листопада. "Суддя" зазнав вогнепальних поранень і перебуває у важкому стані. За його життя боролися медики. Бойовики оголосили, що шукають підозрюваних у нападі.

Нагадаємо, Олександр Нікулін, який нині проживає в окупованому Вуглегірську, раніше був українським суддею та працював у Донецькому апеляційному адміністративному суді. У 2019 році його "призначили" в "апеляційну палату верховного суду "ДНР"". Він також викладає в "Донецькому національному університеті".

9 червня так званий верховний суд "ДНР" "засудив" двох британців — Ейдена Асліна і Шона Піннера — та громадянина Марокко Саадуна Брагіма, які воювали на боці України та потрапили в полон. На щастя, у межах обміну полоненими 21 вересня росія звільнила їх та ще низку іноземців, які захищали Україну.

Служба безпеки України оголосила Нікуліну, який оголошував "вирок" іноземцям, підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Своїм "вироком" псевдосуд "ДНР" порушив норми міжнародного законодавства, зокрема імунітет комбатантів — право людей, що входять до складу збройних сил сторони конфлікту, брати безпосередню участь у воєнних діях — та позбавив їх права на неупереджене і нормальне судочинство.

За статтями, які висунули Нікуліну, йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme