У Єгипті чоловік залишився без руки після нападу акули

У Єгипті 58-річний чоловік постраждав від нападу акули біля туристичного села Сіді Абдуррахман

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Єгипті чоловік залишився без руки післ…
Фото: Pixabay

Акула напала на потерпілого за три кілометри від берега.

Чоловіка оперативно госпіталізували до лікарні міста Ель-Аламейн, повідомляє Depo.ua із посиланням на Youm7.

Зазначається, що акула відкусила частину руки. Чоловіку надали необхідну медичну допомогу, втім про стан здоров'я більше інформації немає.

Відомо, що місцева влада вирішила закрити пляж, неподалік якого стався інцидент. На місці події проводяться перевірки. Міністерство навколишнього середовища Єгипту має намір встановити, яка саме риба вкусила чоловіка.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що в Австралії від нападу акули потерпів 20-річний чоловік. Напад було зафіксовано на пляжі Шеллі, який розташовується на північному узбережжі Нового Південного Уельсу. Акула відкусила австралійцю руку.

Довідка: Напад акули – подія, коли акула з якоїсь причини атакує людину – відбувається у світі регулярно, але не обов'язково із смертельним результатом.

Згідно з міжнародною статистикою з нападу акул ISAF, станом на 2009 рік у світі була зареєстрована 2251 атака починаючи з 1580 року, із них 464 фатальних. Для порівняння, щороку люди вбивають 100 мільйонів акул.

Не зважаючи на відносну рідкість нападів, страх перед ними виріс завдяки описам окремих випадків, таких як напад у Джерсе Шор в 1916 році, коли чотири людини загинули й одна отримала каліцтва.

Попри скромні показники, тема нападів акул стала доволі популярної, зокрема, у літературних творах і фільмах жахів на зразок серії кінофільмів "Щелепи". Багато експертів вважають, що небезпека, яку несуть акули, сильно перебільшена, і навіть творець книги "Щелепи" покійний Пітер Бенчлі останніми роками перед смертю намагався розвіяти міф про гігантських акул-людоїдів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme