У ЄС з 1 лютого діятимуть нові правила щодо подорожей під час пандемії

В Європейському Союзі змінили рекомендацію для подорожей під час пандемії коронавірусу

Журналіст стрічки новин
У ЄС з 1 лютого діятимуть нові правила щ…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Рада ЄС схвалила рекомендацію щодо скоординованого підходу для сприяння безпечним вільним подорожам під час пандемії COVID-19.

Про це пише Depo.ua із посиланням сайт Ради ЄС.

Нова рекомендація передбачає значне збільшення щеплень від коронавірусу і швидке впровадження цифрових COVID-сертифікатів. Рекомендація почне діяти з 1 лютого. 

Щоб потрапити на територію Європейського Союзу, подорожувальники повинні мати дійсний цифровий COVID-сертифікат, який засвідчує вакцинацію від коронавірусу, негативний результат тесту або сертифікат про одужання.

При цьому мандрівники, які мають дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС, не повинні підлягати додатковим обмеженням для вільного пересування.

Такі сертифікати повинні мати дані про щеплення вакцинами, схваленими в ЄС, якщо пройшло не менше 14 днів і не більше 270 з дня отримання останньої дози або якщо людина отримала бустерну дозу. Країни-члени також повинні приймати сертифікати вакцинації з вакцинами, схваленими національними владами або Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Водночас, якщо мандрівник матиме сертифікат про ПЛР-тест, то він має бути зроблений не більше ніж за 72 години до поїздки, або негативний терміновий антиген-тест не більше ніж за 24 години до подорожі.

Сертифікат про одужання має вказувати, що минуло не більше 180 днів з дати отримання результату про перший позитивний тест.

Від людей, які не мають цифрових COVID-сертифікатів, можуть вимагати здати тест до поїздки або не пізніше ніж за 24 години після прибуття. Ці вимоги можуть не розповсюджуватися на людей з особливими потребами, транзитних пасажирів та дітей до 12 років.

Нагадаємо, що у ЄС також скоротили термін дії COVID-сертифікатів для подорожей до дев'яти місяців. Нові правила щодо COVID-сертифікатів набудуть чинності для 27 країн ЄС з 1 лютого 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme