У Єврокомісії заявили, що з Лукашенком переговори про долю мігрантів не вестимуть

Офіційний представник Європейської комісії Ерік Мамер заперечив будь-які переговори із де-факто президентом Білорусі Олександром Лукашенком

Журналіст відділу новин
У Єврокомісії заявили, що з Лукашенком п…
Фото: Facebook Романа Бурка

За словами Еріка Мамера, питання мігрантської кризи на білорусько-польському кордоні європейські структури вирішуватимуть без діалогу із білоруським диктатором.

Європейці будуть займатися лише допомогою мігрантам щодо повернення їх додому, передає Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Ми проведемо технічні переговори з агентствами ООН, особливо з УВКБ ООН, МОМ та білоруськими колегами, щоб полегшити репатріацію людей, які перебувають на кордоні. Це основна тема переговорів, а також, звичайно, продовження спроб полегшити допомогу людям, які перебувають на кордоні", — пояснив Мамер.

Щодо ж переговорів в.о. канцлерки Німеччини Ангели Меркель із Лукашенком, то представник Єврокомісії заявив, що кожна з країн Євросоюзу може мати двосторонні контакти з будь-ким.

Нагадаємо, що у попередні дні де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко мав дві розмови із очільницею німецького уряду Ангелою Меркель.

Після другої розмови у Лукашенка заявили про налагодження контактів із ЄС.

Глава Польщі Анджей Дуда повідомив, що країна не буде визнавати домовленостей в.о. канцлера Німеччини Ангели Меркель із де-факто президентом Білорусі Олександром Лукашенком щодо міграційної кризи.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme