У Франції хочуть прямих переговорів між Росією та Євросоюзом

У Франції наголошують, що Євросоюз зараз робить недостатньо для того, щоб продемонструвати єдину позицію щодо дій Росії

Редактор стрічки новин
У Франції хочуть прямих переговорів між…
Фото: Рixabay

В умовах загрози вторгнення Росії в Україну потрібен "організований і регулярний діалог" між Євросоюзом та Москвою.

Таку думку висловив державний секретар з європейських справ при МЗС Франції Клеман Бон, передає Depo.ua з посиланням на DW.

За його словами, президент РФ Путін робить ставку на переговори зі США, оскільки це нагадує про "холодну війну" та підкріплює поведінку Росії як "супердержави". До того ж Путін має на меті розділити європейців.

"Ми маємо як представники Заходу триматися спільно та демонструвати єдину європейську позицію. Чи достатньо робить Європейський Союз? До цього часу, здається, ні", - сказав Бон.

Він також нагадав про вимогу французького президента Макрона щодо створення і реалізації нового плану загальноєвропейської безпеки, який включатиме заходи для послаблення напруження у відносинах із Росією.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном з метою обговорити ситуацію довкола України та Росії. 

Також нещодавно у Франції заявили, що "нормандський формат" повернуто в робочий стан. За словами очільника французького МЗС Ле Дріана, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння.

Читайте також: "Нормандський формат запрацював": Чи справді Франція і Німеччина повернуть Росію до діалогу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme