У Генштабі ЗСУ назвали умову повторного використання "Байрактарів"

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили умову, за якої будуть повторно використовувати безпілотники "Байрактар"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Генштабі ЗСУ назвали умову повторного…
Фото: Defense Express

За словами начальника Генштабу Сергія Шаптали, безпілотники використають у разі загрози життю українських військовослужбовців.

Про це він заявив під час ефіру ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє Depo.ua.

"Ми "Байрактари" на даний час застосовуємо при загрозах. Якщо є загроза для наших військових і необхідно цю загрозу погасити, щоб зберегти життя військовим, то ми застосовуємо "Байрактари". Це буде ситуативне точкове застосування", – наголосив Шаптала.

Окрім цього, він зауважив, що станом на зараз ситуація на Сході є контрольованою, а Росія не нарощує зусилля.

"Що стосується ситуації навколо нашої держави, ситуації на Сході, де йдуть військові дії, щодо загострення. Ситуація на даний час контрольована, противник не нарощує зусилля. Всі виконують свої завдання, згідно затверджених раніше планів", – додав начальник Генштабу.

Нагадаємо, 26 жовтня Збройні сили України вперше застосували на Донбасі турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2. Президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ продовжать застосовувати безпілотники проти проросійських бойовиків на Донбасі, якщо у цьому буде потреба.

Читайте також: У мережі знущаються з того, як росіяни бояться безпілотника Bayraktar: Фотожаби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme