У Греції через пожежі евакуювали ще 12 населених пунктів (ВІДЕО)

Внаслідок масштабних лісових пожеж у Греції оголосили про масштабну евакуацію дванадцяти населених пунктів
 

Журналіст відділу новин

З міркувань безпеки, згідно з пропозицією пожежної команди, жителям дванадцяти населених пунктів у регіоні Аркадія були надіслані повідомлення з пропозицією евакуюватися.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Kathimerini.

"Служба 112 попросила людей, котрі перебувають у цій зоні, евакуюватись у Тропаю і Тріполіс", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вогнеборці продовжують боротися з поширенням вогню. Допомогу в гасінні лісових пожеж у Греції надають 22 країни: Кіпр, Франція, Хорватія, Швеція, Румунія, Іспанія, Чехія, Німеччина, Польща, Словаччина, Австрія, США, Україна, Ізраїль, Швейцарія, Єгипет, Велика Британія, Кувейт, Катар, Молдова, ОАЕ та Сербія.

"На адміністративних межах Еліди-Аркадії створена пожежна команда, щоб вогонь в Гортіне не пройшов через райони Еліди", – заявив грецькому ЗМІ заступник губернатора Еліди Василіс Яннопулос.

Нагадаємо, 1 серпня у Греції спалахнули масштабні лісові пожежі а місцеві рятувальники почали підготовку до евакуації людей.

6 серпня зранку президент України Володимир Зеленський анонсував надання допомоги Греції, яка потерпає від масштабних пожеж. За кілька годин Кабмін ухвалив протокольне рішення про відправку загону рятувальників до Греції.

Того ж вечора сотня українських вогнеборців прибули до аеропорту грецької столиці Афін, де їх зустріли представники місцевої влади.

8 серпня українські рятувальники впродовж минулої доби ліквідували у Греції окремі осередки лісових пожеж по фронту 2 250 метрів та врятували два населених пункти – Спатарі і Метохи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme