У Грузії кажуть, що допуск українського омбудсмена до Саакашвілі "не передбачений законом"

У Міністерстві юстиції запевняють, що "немає необхідності" для відвідування українським омбудсменом третього президента Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі

Редактор стрічки новин
У Грузії кажуть, що допуск українського…
Фото: Міхеіл Саакашвілі/Facebook

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова не зможе зустрітися з ув'язненим Саакашвілі, оскільки законодавство країни "не передбачає цього".

Про це грузинський міністр заявив під час брифінгу, передає Depo.ua з посиланням на "Ехо Кавказу".

"Законодавство Грузії не передбачає допуску українського омбудсмена, немає такої необхідності, ми не маємо такого зобов'язання", – сказав Брегадзе.

Міністр запевнив, що коли ув'язнений перебуває в лікувальному закладі, відомство "має дбати про стан його здоров'я".

Також Брегадзе дорікнув Денисовій через заяви, зроблені під час її попереднього візиту.

"Минулого разу, коли пані Денісова перебувала (на зустрічі з Саакашвілі, – ред.), вона зробила односторонню заяву. Вона навіть не запитала нас, чи насправді відповідає та інформація, яку вона озвучила", – сказав він.

Зазначимо, що раніше Брегадзе також заявив, що для запобігання поширення коронавірусу до тюремної лікарні №18 на території глданської в'язниці пускають лише осіб, які мають на це право згідно з грузинським законодавством. Серед них – депутати парламенту Грузії, особистий лікар Саакашвілі та члени його родини.

Нагадаємо, 8 листопада третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

11 листопада адвокат третього президента Грузії заявив, що Саакашвілі готовий припинити голодування, якщо його помістять до звичайної лікарні, а не в'язничної.

15 листопада стало відомо, що до Саакашвілі не пустили лікарів. Денісова повідомила також, що стан президента Грузії 2003-2014 років продовжує погіршуватися на тлі тривалого голодування у в'язниці.

16 листопада уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили до ув'язненого в Грузії Міхеіла Саакашвілі

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme