UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лікарі Грузії вважають, що Саакашвілі потрібен психіатр

Лікар з медичного консиліуму, створеного при омбудсмені Грузії, Григол Григолія вважає, що третій президент країни Міхеіл Саакашвілі потребує огляду психіатра

Журналіст стрічки новин
Лікарі Грузії вважають, що Саакашвілі по…
Фото: Facebook Міхеіла Саакашвілі

Перевірити стан арештованого Саакашвілі вирішили після слів голови керівника реабілітаційного центру "Емпатія" Маріам Джишкаріані про те, що політику в тюремній лікарні вводили великі дози психотропних препаратів.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Sputnik Грузія.

Лікар Саакашвілі Ніно Гогорішвілі підтвердила, що політик приймає психотропи. За її словами, препарати призначили через проблеми зі сном.

"Поширилася інформація, що Саакашвілі ослаб, йому важко стояти й говорити. Також у нас є інформація, що він отримує великі дози психотропних речовин, тому необхідно, щоб консиліум відвідав екс-президента в лікарні й дізнався, яке медикаментозне лікування він отримує", - сказав Григолія.

Нагадаємо, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитись. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme