Лікарі діагностували у Саакашвілі посттравматичний стресовий розлад

У третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес

Редактор стрічки новин
Лікарі діагностували у Саакашвілі посттр…
Фото: Instagram Міхеіла Саакашвілі

За оцінками президента центру "Емпатія" Маріам Джишкаріані, в ув'язненого Міхеіла Саакашвілі підтверджується синдром посттравматичного стресового розладу та енцефалопатія, яка стала результатом голодування.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Грузия Online".

"За попередніми результатами, які я можу повідомити, підтверджується синдром посттравматичного стресового розладу, що має зв'язок із фактом тортур у в'язниці та в системі, є також неврологічна симптоматика. Ви знаєте, що йдеться про енцефалопатію, яка є результатом голодування", - зазначила  Джишкаріані.

За її словами, Саакашвілі потрібне стаціонарне мультидисциплінарне лікування та реабілітація.

Водночас, на думку лікарки, ув'язнений, попри ці діагнози, може брати участь у судовому засіданні.

"Рішення про судовий процес він ухвалить сам, у нього немає такого психічного розладу, щоб він не зміг з'явитися до суду. Рішення у зв'язку з цим він ухвалює сам", - додала Джишкаріані.

Як відомо, судовий процес для Міхеіла Саакашвілі призначено на 29 листопада. Наразі невідомо, чи дасть пенітенціарна установа можливість Саакашвілі бути присутнім на засіданні суду.

Нагадаємо, 8 листопада третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. А 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme