UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кабміні прокоментували причину звільнення Петриковця: Заподіяв збитків на понад 500 млн грн

В уряді прокоментували причини звільнення керівника ДП "Гарантований покупець" Констянтина Петриковця

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Кабміні прокоментували причину звільне…
Скріншот

Зокрема, йому закидають непрофесіоналізм та заподіяння збитків на понад 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

Зазначається, що завдання збитків сталося внаслідок продажу значного обсягу електроенергії з боку "Гарантованого покупця" за свідомо заниженими цінами на користь окремих фінансово-промислових груп.

"Ця транзакція могла завдати збитків державі в розмірі понад 500 млн грн і призвела до зменшення відсотку розрахунків з інвесторами у зелену енергетику. Це у свою чергу призвело до позовів виробників з альтернативних джерел до "Гарпоку" на суму близько 1,5 млрд грн та було предметом розгляду профільного комітету Верховної Ради України з відповідним зверненням щодо зміни керівника", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у понеділок, 15 листопада, буде створена комісія для аналізу вказаних транзакцій. У Кабміні обіцяють оприлюднити результати роботи комісії публічно протягом наступного тижня.

"Якщо вказані факти знайдуть підтвердження, матеріали будуть передані до правоохоронних органів. Зі свого боку запевняємо, що зміна керівника не вплине на виконання зобов’язань перед виробниками електроенергії з альтернативних джерел", – додали в прес-службі уряду.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Кабмін через "Ощадбанк" заблокував розрахунки з "зеленими" інвесторами. Цьому передувало звільнення керівника державного підприємства "Гарантований покупець" Костянтина Петриковця.

Нагадаємо, днями ЄБРР виділив Україні гроші на погашення боргів за "зелену" енергію. Надходження від розміщення облігацій покриють всю заборгованість по платежах перед виробниками відновлюваної енергії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme