У Кабулі таліби змусили людей прибрати зображення жінок з вітрин магазинів

У Кабулі, столиці Афганістану, підприємці почали зафарбовувати фотографії жінок на вітринах після захоплення влади "Талібаном"

Журналіст стрічки новин

Це відбувається в межах дії шаріату, який запровадили таліби. Люди зафарбовують зображення жінок балончиками з фарбою.

Про це пише Depo.ua із посиланням на The Caribbean Post.

"В рамках дії шаріату власники низки салонів краси в Кабулі прибирають фотографії жінок зі своїх вітрин", – зазначили у виданні. 

Відомо, що шаріат – це комплекс приписів, що визначають переконання, а також формують релігійну совість і моральні цінності мусульман. Приписи шаріату закріплені Кораном і Суною пророка Мухаммеда і виступають джерелами конкретних норм, які регулюють практично всі сфери повсякденного життя мусульман.

Зазначимо, що днями таліби вбили мешканку села на півночі країни. Жінка, на ім'я Найя, мешкала з трьома юними синами і 25-річною донькою Маніжею. Вона завинила там, що відмовилася нагодувати бойовиків. 

Нагадаємо, 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну

Жителі столиці Афганістану Кабула почали масово залишати захоплене "Талібаном" місто. Евакуювали із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради з національного примирення Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Розстріляли мітинг і вбили жінок: Як живе Афганістан під талібами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme