У Канаді одна з провінцій ввела податок для невакцинованих проти COVID-19

Канадська провінція Квебек ввела "податок на здоров'я" для громадян, що не вакцинувалися проти COVID-19

Журналіст стрічки новин
У Канаді одна з провінцій ввела податок…
Фото: Рixabay

Як відомо, Квебек нині є лідером за кількістю смертей від коронавірусу в Канаді. Хоча тільки 12,8% мешканців провінції не вакцинувались, вони становлять майже половину всіх хворих у лікарнях.

Про це у вівторок, 11 січня, повідомив прем'єр-міністр провінції Франсуа Лего, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

За його словами, люди, які не отримали першу дозу вакцини, повинні будуть сплатити відповідний "внесок". Розмір податку ще не визначений, але він буде "значним".

Лікарні у Монреалі, найбільшому місті провінції, завантажені майже на 100% та вже почали обмежувати надання допомоги, не пов’язаної з COVID-19. У реанімації невакциновані хворі на COVID-19 становлять 45% від загальної кількості.

Водночас у Греції вирішили боротися з антивакцинаторами схожим методом. Так, починаючи з кінця січня, греки, старші 60 років, зобов’язані сплачувати 100 євро щомісяця, поки вони залишаються невакцинованими.

Сінгапур, своєю чергою, зобов’язав пацієнтів із коронавірусом самостійно оплачувати медичні рахунки, якщо хворі не були вакциновані.

Нагадаємо, дещо раніше глава ВООЗ Тедрос Гебреісус назвав умову для завершення пандемії COVID-19 у 2022 році. Він пояснив, які ризики через це виникають.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme