У Китаї через коронавірус частково закрили третій за завантаженістю порт світу

Влада Китаю частково закрила третій за завантаженістю контейнерний порт у світі через те, що один із працівників захворів на коронавірус COVID-19

Журналіст відділу новин
У Китаї через коронавірус частково закри…
Фото: Рixabay

Всі особи, які контактували з інфікованим працівником порту, були нібито виявлені та зареєстровані. Тепер вони перебувають на карантині.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що всі вхідні та вихідні контейнерні перевезення на терміналі Мейшань в порту Нінбо-Чжоушань були припинені до подальших розпоряджень через "системний збій".

Згідно з підрахунками консультанта з безпеки GardaWorld, який заявив, що "призупинення роботи може серйозно вплинути на обробку вантажів і судноплавство", на закритий термінал припадає близько 25% контейнерних вантажів, які проходять через порт.

Нагадаємо, це вже друге закриття китайського порту через коронавірус після закриття порту Яньтянь в Шеньчжені наприкінці травня приблизно на місяць. Тоді це призвело до скупчення товарів на заводах і складах, а також, ймовірно, підняло тарифи на вантажоперевезення, які перебувають на рекордному рівні і є джерелом інфляції.

Повідомлялося також, що Китай звинуватив Росію у розповсюдженні небезпечного штаму COVID-19.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme