У Китаї раптово помер посол Німеччини, який представляв Меркель у "нормандському форматі"

У Китаї помер посол Німеччини Ян Геккер, який декілька днів тому прибув до Пекіна

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Китаї раптово помер посол Німеччини, я…
Фото: Pixabay

Він представляв канцлера Німеччини Ангелу Меркель у "нормандському форматі". Посол помер у віці 54 років через декілька днів після вступу на нову посаду у Китаї.

Обставини смерті Геккера не відомі, повідомляє Depo.ua із посиланням на dpa.

Зазначається, що він прибув до Пекіна разом з дружиною в серпні. Подружжя перебувало на обов'язковому карантині. У загиблого було троє дітей. Уточнюється, що обов'язки загиблого у Пекіні тимчасово буде виконувати Франк Рюккерта.

Відомо, що раніше він працював на посаді радника федерального канцлера з питань зовнішньої політики. Також Геккер вів перемовини з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком та представником Кремля Дмитром Козаком.

Раптову смерть посла прокоментував міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. За його словами, це втрата видатного та цінного колеги. Маас також висловив співчуття родичам загиблого.

У виданні додали, що Геккера вважали довіреною особою Меркель. 

Зауважимо, Геккер брав участь в обговоренні ризиків російського газопроводу "Північний потік-2" для України та Європи з радником президента США Джо Байдена Джейком Салліваном.

Нагадаємо, 3 вересня посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, чому Меркель не відвідала саміт "Кримської платформи", який відбувся 23 серпня. Канцлер відправила на саміт представника Німеччини, хоч він і не зміг приїхати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme