У Меркель розповіли, чому вона не відвідала саміт "Кримської платформи"

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, чому канцлер Ангела Меркель не відвідала саміт "Кримської платформи", який відбувся 23 серпня

Журналіст стрічки новин
У Меркель розповіли, чому вона не відвід…
Фото: president.gov.ua

За її словами, Меркель вирішила, що провести переговори з президентом Володимиром Зеленським в окремий день буде більш продуктивно.

Крім того, канцлер відправила на саміт представника Німеччини, хоч він і не зміг приїхати, передає Depo.ua з посиланням на інтерв'ю посла в інтерв'ю ТСН.

"Вона дійсно вирішила, що краще бути за день до того, показати, що вона все ж про це знає, вона послала свого міністра закордонних справ (Гайко Мааса, – ред.), який, на жаль, через Афганістан не зміг приїхати", – пояснила Фельдгузен.

Вона зауважила, що Зеленський і Меркель провели 22 серпня більш тривалі переговори, ніж вони б могли бути в день проведення саміту "Кримської платформи".

"Навпаки, ці розмови були набагато довшими, ніж вони могли б бути 23 серпня, в день саміту Кримської платформи. Тому що в цей день у президента було дуже багато гостей, тому було дуже важливо, щоб він приділив трохи часу кожному. З Ангелою Меркель у неділю він мав дуже довгу розмову тет-а-тет, майже годину, і ще півтори години разом з делегаціями за обідом", – підсумувала посол.

Нагадаємо, дещо раніше радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що після візиту канцлерки Німеччини Ангели Меркель в Україну у питанні переговорів щодо Донбасу особливих зрушень немає. Арестович також пояснив своє бачення того, у чому полягає проблема з Мінськими угодами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme