Арестович про зустріч Зеленського і Меркель: Ми залишилися там, де й були

Після візиту канцлерки Німеччини Ангели Меркель в Україну у питанні переговорів щодо Донбасу особливих зрушень немає
 

Редактор стрічки новин
Арестович про зустріч Зеленського і Мерк…
Фото: president.gov.ua

Спільна прес-конференція Меркель та Зеленського показала у низці питань єдину позицію, однак і розбіжності також є.

Таку думку радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

"Судячи з прес-конференції Зеленського і Меркель, суттєвого просування я особисто не побачив. Сторони зазначили свої позиції – дещо збігається, дещо розбігається. І в принципі колотнеча іде по тих кутах, які завжди й давно існують. Перше, Росія – сторона конфлікту. Друге, ніяких перемовин з представниками так званих "республік", тому що вони й є колаборантами або російськими маріонетками. Третє, це "мінський" і "нормандський" формати. Вона зазначила, що готова допомогти щодо зустрічі політичних радників найближчим часом, але не на рівні лідерів, тому що не виконані рішення паризького саміту, тому що Росія їх не виконує. Тобто ми залишилися там, де були", — сказав він.

Арестович також пояснив своє бачення того, у чому полягає проблема з Мінськими угодами.

"Насправді українська сторона зараз володіє ініціативою, підтвердженням того є подання Кабміну до Верховної Ради закону про перехідний період. Кремль, особисто Путін уже встигли сказати, що це є виходом з Мінських угод. Але для нас це не вихід з Мінських угод, а просування щодо їх реалізації так, як ми їх розуміємо, оскільки Росія не хоче дебатувати з нами та доходити згоди щодо технічного і політичного трактування Мінських угод. Проблема Мінських угод полягає в тому, що всі сторони трактують їх, як хочуть. І питання в тому, що сторони мали б домовитися, але ми не бачимо доброї волі з боку Росії. Ну значить, є добра воля з боку України", — сказав він.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель 22 серпня прибула до Києва і зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським.

На спільній прес-конференції після зустрічі з Зеленським Меркель назвала Росію стороною конфлікту на Донбасі та висловила готовність провести ще одну зустріч у "нормандському форматі" на рівні президентів.  

Читайте також: Провальні візити Меркель в Москву та Київ: Чи буде Зеленський хамити і Байдену?

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme