Меркель вимушена виправдовуватися за відсутність на "Кримській платформі"

Канцлера Німеччини Ангелу Меркель вимусили виправдатися за відсутність на саміті "Кримської платформи"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Меркель вимушена виправдовуватися за від…
Фото: Скріншот

Вона запевняє, що її відсутність на саміті не є свідченням спроби догодити Росії. Такий збіг обставин зумовлений подіями в Афганістані.

Через це до України на саміт "Кримської платформи" прибуде міністр енергетики та економіки Німеччини Петер Альтмайер, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-конференцію Меркель та президента України Володимира Зеленського.

"Я чітко сказала, що анексію Криму ми вважаємо порушенням міжнародного права. Тут нічого не змінилося", – зауважила канцлер Німеччини.

За її словами, Альтмайер має такий самий ранг, як і міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. 

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина змінює свого представника на саміті "Кримської платформи". Зазначалося, що глава МЗС Німеччини Гайко Маас змушений був відмовитися від участі в заході через напружену ситуацію в Афганістані. 

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу заявив, що Росія продовжує воювати із "Кримською платформою" по усій планеті, намагаючись зменшити кількість учасників саміту. За його словами, під тиском Росії одна країна відмовилася від участі у "Кримській платформі". Загалом участь у саміті візьмуть представники 44 країн світу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme