У комісії з обрання голови САП вирішили перекласти відповідальність на Офіс генпрокурора

Голова комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Катерина Коваль заявила про затримку з визначенням переможця через Офіс генерального прокурора

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У комісії з обрання голови САП вирішили…
Фото: Facebook САП

За її словами, конкурс "практично завершений", а затримка з оголошенням голови САП пов'язана з очікуванням на документи з ОГП.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Коваль у Facebook.

"Конкурс на зайняття посад заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої прокуратури, його заступника та начальника відділу цієї прокуратури практично завершений. Як засвідчило його проведення, найкращі кандидати мають відмінні знання законодавства, високий рівень загальних здібностей та навичок, відповідають критерію доброчесності, а також професійної компетентності", – йдеться у дописі.

Водночас Коваль наголосила, що комісія досі очікує підтвердження від ОГП, що кандидати пройшли спецперевірку. Йдеться про відповідність кандидатів вимогам законів про люстрацію та "Про запобігання корупції", а також наявність у них доступу до державної таємниці.

"Відповідний лист про їх надання Комісією направлено до Офісу Генерального прокурора ще 23 грудня минулого року. Без отримання підтверджень, тобто не дотримуючись вимог Закону України "Про прокуратуру" подання про призначення направлені не будуть. Комісія не порушуватиме Закон", – заявила глава комісії.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що США вимагають від членів комісії з обрання керівництва САП повернутися до роботи та завершити процедуру.

Нагадаємо, що у листопаді ЗМІ повідомили, що підконтрольні президенту Володимиру Зеленському члени конкурсної комісії з відбору глави САП зірвали вирішальний етап конкурсу. Своєю чергою Європейський Союз та США офіційно висловили розчарування незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника САП України. Сам Зеленський на це заявив, що члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок.

Відомо, що на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівників НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

20 грудня Окружний адміністративний суд Києва заблокував своїм рішенням проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Але, попри це, 21 грудня в режимі відеоконференції зібралася конкурсна комісія, яка мала обрати голову САП, на посаду якого претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

За результатами конкурсу найбільшу кількість балів набрав Клименко, але офіційно ці результати комісія не затвердила, бо чотири члени комісії не проголосували за це рішення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme