У кремлі заявили, що путін збирається відвідати окупований Донбас

Речник президента росії дмитро пєсков заявив, що володимир путін "згодом" відвідає Донбас

Журналіст відділу новин
У кремлі заявили, що путін збирається ві…
володимир путін

Слова пєскова цитують російські ЗМІ, передає Depo.ua.

Нагадаємо, наразі на Донбасі відбуваються найбільш запеклі бої. Згідно з останніми даними Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують вести наступальні дії на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Там вони зосередили основні зусилля на веденні наступу, обороняючись на інших напрямках.

Лише за минулу добу, 2 грудня, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Обстрілів зазнали об’єкти в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Опитне, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка Донецької області. Також ворог завдав авіаударів неподалік населених пунктів Верхньокам’янське, Соледар і Спірне.

Найбільш гарячою точкою на фронті залишається Бахмут, який росія місяцями намагається захопити. Британська розвідка зазначає, що захоплення міста матиме обмежену оперативну цінність для рф, хоча й потенційно дозволить окупантам загрожувати Краматорську та Слов'янську. Та, схоже, взяття Бахмута стало для росії насамперед символічною політичною метою.

Попри складну ситуацію на Донбасі, українські військові тримають оборону та навіть потроху просуваються: у Луганській області під контролем ЗСУ перебувають уже 13 населених пунктів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme