У КВУ розповіли, хто з лідерів фракцій Ради найкраще та найгірше працював у цьому році

У першому півріччі 2021 року найвищі показники роботи серед лідерів парламентських фракцій продемонстрували Артур Герасимов та Ірина Геращенко із "Європейської Солідарності" та Ярослав Железняк із "Голосу", найнижчі – Юрій Бойко та Вадим Рабінович із "Опозиційної платформи – За життя"

Редактор стрічки новин
У КВУ розповіли, хто з лідерів фракцій Р…
Фото: Верховна Рада/Telegram

Про це йдеться у повідомленні на сторінці громадської організації "Комітет виборців України" (КВУ) у Facebook, передає Depo.ua.

Зазначається, що під час моніторингу роботи очільників фракцій до уваги бралися такі показники, як участь в пленарних засіданнях Ради, участь в голосуваннях, відвідування засідань комітету, кількість виступів, успішність законодавчої роботи.

Як свідчить аналіз показників щодо участі лідерів фракцій в голосуваннях Верховної Ради, Артур Герасимов взяв участь в 90% голосувань, Ірина Геращенко та Ярослав Железняк – у 74%, Юлія Тимошенко ("Батьківщина") та Давид Арахамія – у 48%, Юрій Бойко – 3%, Вадим Рабінович – 1%.

Також найвищі показники у Герасимова і за відвідуваністю пленарних засідань – він не пропустив жодного засідання в цьому році. Железняк відвідав 59 засідань із 60, Арахамія – 56, Геращенко – 53, Бойко – 44. Тимошенко була офіційно зареєстрована на половині засідань (36), Рабінович – на 15 засіданнях.

Найвищий відсоток відвіданих засідань комітету в Герасимова та Железняка – 100% засідань комітетів у 2021 році. Геращенко була присутня на 94% засіданнях, Тимошенко на 63% засідань комітету з питань соціальної політики, Бойко – 42% засідань, Рабінович – 28% засідань комітету з прав людини.

За показником успішності законотворчої роботи лідирує  глава фракції "слуг" Арахамія – з 31 поданого законопроекту ухвалено 3), у Железняка ухвалено 2 законопроекти із 45 поданих, у Геращенко – 1 із 45 поданих,  у Тимошенко –  0 з 21, у Герасимова  0 з 15, у Бойка 0 з 6, у Рабіновича 0 з 3.

Найчастіше серед лідерів фракцій у Верховній Раді виступала Юлія Тимошенко – 108 виступів з початку року, на другому місці Ірина Геращенко – 65 виступів, далі Ярослав Железняк –  49 виступів, Артур Герасимов – 37. Значно рідше виступали Арахамія (19 разів), Бойко (6) та Рабінович (5 разів).

Голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що в цілому лідери парламентських фракцій не демонструють вищих показників роботи, ніж інші народні депутати, а окремі голови фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками.

"Зокрема, систематично ігнорують голосування, не відвідують пленарні засідання та засідання парламентських комітетів, мають сумнівні показники законодавчої роботи. Так, Давид Арахамія пропустив половину голосувань Верховної Ради в цьому році, Вадим Рабінович був зареєстрований лише на третині пленарних засідань, Юрій Бойко майже не голосував і пропустив половину засідань комітету", – зазначив Кошель.

Нагадаємо, за результатами моніторингу КВУ роботи народних депутатів у червні, з'ясувалося, що 31 народний депутат пропустив понад 90% голосувань Верховної Ради у цьому місяці

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme