UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Литві люди протестують проти російського хору, який виступає в окупованому Криму

У Литві група активістів провела акцію протесту проти виступу російського хору, який проводить гастролі на території тимчасово окупованого Криму

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Литві люди протестують проти російсько…
Фото: Pixabay

Протест пройшов у Вільнюсі. Активісти та представники неурядових організацій вийшли з рішучою вимогою заборонити виступ хору.

Окрім виступів у тимчасово окупованому Криму, хор бере участь у пропагандистських заходах, повідомляє Depo.ua із посиланням на LRT.

За словами одного з організаторів протесту, члена Вільнюської української громади Алекса Матвєєва, сенс акції полягає в тому, щоб спонукати приватний сектор не співпрацювати з виконавцями, що підтримують ворожі політичні режими.

"Саме цей хор бере участь у пропагандистських заходах – наприклад, з нагоди чергової річниці окупації Криму, а також дає концерти в самому Криму. Наскільки мені відомо, державні установи відмовилися організовувати їхній виступ, і з цього приводу, як ми знаємо, навіть була зустріч з міністром культури", – сказав він.

Матвєєв також додав, що є необхідність звертатися до приватних організаторів, оскільки вони, на думку активіста, не хочуть розуміти.

Нагадаємо, 21 вересня Ігор Кондратюк створив петицію з вимогою заборонити гастрольну діяльність російських музичних зірок в Україні. Вона зібрала необхідні 25 тисяч підписів та очікує на розгляд президентом Володимиром Зеленським.

Перед цим, 22 серпня, Кондратюк висловився проти участі Софії Ротару, яка їздить на Росію, у концерті до Дня Незалежності. Телеведучий зазначив, що українські зірки гастролюють у Росії через відсутність в Україні закону про колабораціонізм.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme